Bemmel heeft geschiedenis geschreven met de eerste LongLoop!

05-11-2019 | 14:25

Een kleine 200 wandelaars hebben afgelopen zondag meegedaan aan de allereerste LongLoop in Nederland. Een bijzondere en feestelijke dag! Iedereen was aanwezig jong en oud, familie en vrienden, zorgverleners en mensen met een longziekte. Alle wegen leidden naar Bemmel en samen liepen we voor gezonde longen. De lopers en hun sponsoren hebben in totaal 8.150 euro opgehaald voor longonderzoek! Deze cheque heeft het Longfonds van de organisatoren in ontvangst genomen.

Diepe buiging

Ongeveer een half jaar geleden startte het Longfonds haar zoektocht naar organisatoren voor een eerste LongLoop in Nederland. De dames van de Bol stonden op en hebben in een paar maanden tijd dit fantastische evenement in hun eigen Bemmel neergezet. Wat een trots en een hele diepe buiging voor deze dames. Bemmel gaat dan ook de geschiedenisboeken in als de plaats waar de eerste, zeer geslaagde, LongLoop van Nederland plaatsvond.

Ereronde

De eerste 600 meter werden gelopen om stil te staan bij iedereen met een longziekte, die zelf niet voldoende lucht meer heeft om minstens 3 km te lopen én iedereen die we verloren zijn aan een longziekte. Een bijzonder moment van deze wandeltocht. De locoburgemeester opende de LongLoop en liep samen met een aantal mensen met een longziekten deze ereronde.

Waar is de volgende?

Het Longfonds verwacht dat het niet bij deze ene LongLoop zal blijven. Na het grote succes van vandaag hoopt ze dat er mensen op meerdere plekken in Nederland op zullen staan om ook in hun eigen woonplaats een Longloop te organiseren om aandacht te vragen voor longziekten en geld op te halen voor belangrijk longonderzoek! Zelf een Longloop organiseren? Laat het ons weten via longloop@longfonds.nl 

Foto's

Houd deze website in de gaten voor alle foto's van de LongLoop in Bemmel.