Over

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen Nederlanders is dat niet vanzelfsprekend. Zij hebben een longziekte en kunnen daardoor niet het leven leiden dat zij willen.

Daarom is de LongLoop in het leven geroepen. Een evenement voor iedereen die iets wil doen tegen longziekten. Het is de ambitie van het Longfonds om verspreid door het land, mensen in actie te laten komen middels een laagdrempelige, leuke en inspirerende wandeltocht.

De LongLoop is een wandeltocht van 5 km voor iedereen die zich in wil zetten voor gezonde longen. Jong en oud, familie, vrienden, longpatiënten, zorgverleners en vrijwilligers; de LongLoop brengt ze allemaal samen. Ervaringen delen en samen lopen om geld in te zamelen voor longonderzoek.

Deelnemers van de LongLoop halen sponsorgeld op en dragen met hun sportieve prestatie bij aan longonderzoek. De afwisselende wandelroutes van 5 kilometer (meerdere afstanden mogelijk, afhankelijk van de organiserende locatie) voeren door natuur en dorp/stad. De eerste meters zijn ter ere van en voor de mensen die geen 5 kilometer (meer) kunnen lopen, een ereronde. Zodat ook mensen die de 5 kilometer niet uit kunnen lopen mee kunnen doen aan de LongLoop.

Door samen te lopen willen wij ook dat mensen met longziekten zich gezien, gesteund en krachtig voelen. De ceremonie en leuke activiteiten rond de start en finishlijn zorgen voor een onvergetelijke dag!